Skip to content
 • Klanten beoordelen ons met een 9.0
 • Voordelige verzendtarieven
 • Betaal vooraf, achteraf of in termijnen
 • 14 dagen bedenktijd
 • Klanten beoordelen ons met een 9.0
 • Voordelige verzendtarieven
 • Betaal vooraf, achteraf of in termijnen
 • 14 dagen bedenktijd

♥ ...Lekker duurzaam... ♥

19 producten
19 producten

Schuifdeurbeslag is een essentieel onderdeel van schuifdeursystemen en speelt een cruciale rol bij het waarborgen van de soepele werking en het esthetische aspect van schuifdeuren. Of je nu op zoek bent naar functioneel beslag voor praktische toepassingen of stijlvol beslag om je interieur te verfraaien, schuifdeurbeslag heeft het allemaal te bieden. In deze tekst duiken we dieper in op schuifdeurbeslag, de verschillende soorten en hun voordelen.

Wat is schuifdeurbeslag?

Schuifdeurbeslag omvat een reeks componenten die nodig zijn om schuifdeuren soepel te laten glijden en te vergrendelen. Dit beslag bestaat uit rails, rollers, handgrepen, sloten en andere onderdelen die samenwerken om de deur te laten bewegen en op zijn plaats te houden.

Soorten schuifdeurbeslag

 1. Rollers en Rails: Deze vormen het hart van het schuifdeurbeslag en dragen het gewicht van de deur terwijl ze soepele beweging mogelijk maken. Rollers kunnen in verschillende materialen en designs komen om aan verschillende behoeften te voldoen.

 2. Handgrepen: Schuifdeurhandgrepen kunnen zowel functioneel als decoratief zijn. Ze bieden een gemakkelijke manier om de deur te openen en kunnen variëren van minimalistisch tot opvallend en artistiek.

 3. Sloten: Voor privacy en beveiliging kunnen schuifdeuren worden uitgerust met verschillende soorten sloten, zoals insteeksloten, schuifsloten en draaisloten.

 4. Dempers: Dempers kunnen worden toegevoegd om de deur langzaam te laten sluiten, waardoor harde schokken worden voorkomen en een stille sluiting wordt gegarandeerd.

Voordelen van kwalitatief Schuifdeurbeslag

 • Soepele Beweging: Hoogwaardig schuifdeurbeslag zorgt voor moeiteloze en stille beweging van de deur.
 • Duurzaamheid: Goed beslag verlengt de levensduur van de deur en het beslag zelf.
 • Veiligheid: Betrouwbaar beslag draagt bij aan de veiligheid van de deur en je huis.
 • Esthetiek: schuifdeurbeslag kan bijdragen aan de algehele uitstraling van je interieur, variërend van modern tot klassiek.

Hoe Kies je het Juiste Schuifdeurbeslag?

Bij het kiezen van schuifdeurbeslag zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden:

 1. Functie: Bepaal of je beslag nodig hebt voor binnen- of buitendeuren, privacy of toegankelijkheid.
 2. Stijl: Kies een stijl die past bij de esthetiek van je interieur, of dit nu modern, industrieel, landelijk of klassiek is.
 3. Materiaal: Het beslag moet duurzaam en bestand zijn tegen slijtage. Roestvrij staal, aluminium en hoogwaardig kunststof zijn populaire keuzes.
 4. Gewicht van de Deur: Zorg ervoor dat het gekozen beslag geschikt is voor het gewicht en de grootte van je deur.

Conclusie

Schuifdeurbeslag is de onzichtbare kracht achter soepel glijdende schuifdeuren en kan tegelijkertijd een decoratieve rol spelen in je interieur. Met verschillende soorten beslag beschikbaar, kun je kiezen voor functionaliteit, stijl of een combinatie van beide. Of je nu kiest voor minimalisme, elegantie of robuustheid, het juiste schuifdeurbeslag kan een verschil maken in de algehele functionaliteit en uitstraling van je schuifdeuren.

Veelgestelde vragen over Schuifdeurbeslag

Go to products Go to products