Skip to content
 • Klanten beoordelen ons met een 9.0
 • Voordelige verzendtarieven
 • Betaal vooraf, achteraf of in termijnen
 • 14 dagen bedenktijd
 • Klanten beoordelen ons met een 9.0
 • Voordelige verzendtarieven
 • Betaal vooraf, achteraf of in termijnen
 • 14 dagen bedenktijd

♥ ...Lekker duurzaam... ♥

19 producten
19 producten

Spatschermen zijn een essentieel onderdeel van elke keuken, zowel in huishoudens als in commerciële keukens. Ze dienen meerdere doelen, variërend van het beschermen van de muren tegen spatten en vlekken tot het handhaven van een hygiënische omgeving tijdens het koken. In deze tekst zullen we dieper ingaan op het belang van spatschermen, hun verschillende toepassingen en de verschillende beschikbare materialen en ontwerpen.

Waarom zijn spatschermen belangrijk?

Spatschermen zijn belangrijk om verschillende redenen:

 1. Bescherming van Muren en Oppervlakken: Spatschermen voorkomen dat vet, water, saus en andere vloeistoffen spatten op de muren, vloeren en andere oppervlakken in de keuken. Hierdoor blijven deze oppervlakken schoner en hoeven ze minder vaak te worden gereinigd.

 2. Hygiëne: In een commerciële keuken is hygiëne van cruciaal belang. Spatschermen helpen voorkomen dat bacteriën en voedseldeeltjes zich verspreiden, waardoor een schone en veilige omgeving wordt gehandhaafd.

 3. Esthetiek: Spatschermen kunnen de algehele uitstraling van de keuken verbeteren. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende ontwerpen en materialen die passen bij de stijl van de keuken.

 4. Onderhoudsgemak: Spatschermen kunnen gemakkelijk worden gereinigd en onderhouden, waardoor ze een praktische en duurzame oplossing zijn.

Toepassingen van Spatschermen

Spatschermen worden in verschillende keukenomgevingen gebruikt:

 1. Huiskeukens: In huiskeukens worden spatschermen vaak geplaatst achter fornuizen en kookplaten om muren te beschermen tegen spatten en vlekken. Ze voegen ook een decoratief element toe aan de keukeninrichting.

 2. Commerciële Keukens: In restaurants en professionele keukens zijn spatschermen van vitaal belang. Ze zorgen voor een hygiënische omgeving en voorkomen verspreiding van voedseldeeltjes. Spatschermen worden meestal geïnstalleerd bij kookstations en bij keukenapparatuur.

 3. Industriële Keukens: In industriële keukens, zoals die in ziekenhuizen of grote cateringservices, spelen spatschermen een cruciale rol bij het voldoen aan strenge hygiënische normen.

Materialen en Ontwerpen van Spatschermen

Spatschermen zijn beschikbaar in verschillende materialen en ontwerpen om aan verschillende behoeften en smaken te voldoen:

 1. Roestvrij Staal: Roestvrijstalen spatschermen zijn duurzaam, hygiënisch en gemakkelijk te reinigen. Ze worden vaak in commerciële keukens gebruikt vanwege hun robuustheid.

 2. Glas: Glas is een populair materiaal voor spatschermen in huiskeukens. Het is stijlvol en gemakkelijk schoon te maken. Gehard glas wordt meestal gebruikt vanwege de veiligheid.

 3. Tegels: Tegels kunnen worden gebruikt om aangepaste spabtschermen te creëren. Ze zijn veelzijdig en bieden talloze ontwerpmogelijkheden.

 4. Kunststof: Kunststof spatschermen zijn betaalbaar en gemakkelijk te monteren. Ze zijn een populaire keuze voor eenvoudige toepassingen.

 5. Acryl: Acrylspatschermen zijn lichtgewicht en duurzaam. Ze kunnen worden aangepast en zijn een goede keuze voor zowel huis- als commerciële keukens.

Onderhoud en Installatie van Spatschermen

Het onderhoud van spatschermen is over het algemeen eenvoudig. Ze kunnen worden schoongemaakt met warm water en zeep of een geschikte reiniger voor het gekozen materiaal. Voor de installatie is het raadzaam om een professional in te schakelen om ervoor te zorgen dat de spatschermen veilig en stevig zijn bevestigd.

Conclusie: Het Belang van Spatschermen in de Keuken

Spatschermen zijn een onmisbaar onderdeel van de keuken, zowel voor hun functionele voordelen als voor de esthetische waarde die ze aan de ruimte toevoegen. Of het nu in een huiskeuken, een restaurant of een industriële keuken is, spatschermen dragen bij aan een hygiënische, schone en stijlvolle kookomgeving. Overweeg de behoeften en stijl van je keuken bij het kiezen van het juiste type spatscherm om te zorgen voor een betere keukenervaring.

Veelgestelde vragen over Spatschermen

Go to products Go to products