Skip to content
  • Klanten beoordelen ons met een 9.0
  • Voordelige verzendtarieven
  • Betaal vooraf, achteraf of in termijnen
  • 14 dagen bedenktijd
  • Klanten beoordelen ons met een 9.0
  • Voordelige verzendtarieven
  • Betaal vooraf, achteraf of in termijnen
  • 14 dagen bedenktijd

♥ ...Lekker duurzaam... ♥

OKTOBER 2021: Houten kisten vol groenten en fruit voor kinderen op de peuterspeelgroepen en kinderopvang uit Ooststellingwerf Oosterwolde

Deze week zijn er op alle kinderdagverblijven en peuterspeelgroepen in de gemeente Ooststellingwerf volle kisten bezorgd door Rotary Healthy Kids Ooststellingwerf met daarin groenten en fruit.
 

Rosita Woltjer, pedagogisch medewerker: ‘‘Dit is een superleuke actie. Kinderen leren hoe groente en fruit er uit ziet als het heel is, maar ook hoe het eruit ziet wanneer we het doormidden snijden. Ze maken kennis met diverse smaken die niet alle kinderen thuis ervaren. We praten erover met de kinderen. Wat kennen we al en wat is nieuw, zo leren ze ook nieuwe woorden zoals zoet, zuur, zacht, hard. Het is ook gezellig met elkaar om groenten en fruit samen te eten.’’

Met het uitdelen wil Rotary Healthy Kids kinderen stimuleren om groenten en fruit te eten. Naast de fruitkisten zijn er ook waterdispensers aangeboden, om het water drinken te stimuleren.
Op de basisscholen, peuterspeelgroepen en kinderopvang worden ook beweeglessen door buurtsportcoaches van Stichting Scala Welzijn aangeboden. Daar blijft het niet bij, want zo gaan er binnenkort ook kookworkshops plaatsvinden op de basisscholen waarbij kinderen op een speelse manier leren over voeding en de duurzame voedselketen. Daarnaast kunnen scholen interventies kiezen op het gebied van voeding, beweging en gezondheid.
Ate Buiteveld van Rotaryclub Oosterwolde: het doel van Rotary Helathy Kids is om de kinderen (op een speelse wijze) en hun directe omgeving kennis te laten maken met een gezonde leefstijl.
De houten kisten, die door de Kisten Koning zijn gemaakt, worden ieder kwartaal aangevuld met fruit van Woltinge groente- en fruitboer uit Appelscha.
Achtergrond Rotary Healthy Kids

Rotaryclub Oosterwolde heeft samen met stichting Scala Rotary Healthy Kids Ooststellingwerf geïnitieerd. Dit project wil jonge kinderen in Ooststellingwerf op een speelse manier leren hoe ze gezond kunnen leven en opgroeien.September 2021: Wij willen een groene en gezonde aarde doorgeven

Bomen zijn van levensbelang voor een gezond klimaat. Jaarlijks verdwijnen er 3,5 miljard bomen. Daarom helpt Stichting Trees for all helpt de wereldwijde ontbossing te stoppen door een boom te planten. Door mee te doen aan het 1-2-Tree programma wordt door ons het verschil gemaakt. Maandelijks doneert De Kisten Koning 40 bomen! Want als we elke maand 40 bomen planten, stoppen we niet alleen het jaarlijkse nettoverlies van bomen, maar keren we het proces om. We planten bomen in Nederland en buitenlandse bosprojecten.