Skip to content
  • Klanten beoordelen ons met een 9.0
  • Voordelige verzendtarieven
  • Betaal vooraf, achteraf of in termijnen
  • 14 dagen bedenktijd
  • Klanten beoordelen ons met een 9.0
  • Voordelige verzendtarieven
  • Betaal vooraf, achteraf of in termijnen
  • 14 dagen bedenktijd

♥ ...Lekker duurzaam... ♥

Items 1 - 60 of 75
Items 1 - 60 of 75

Verpakkingsmateriaal vind je ook bij De Kisten Koning! Vaak denk je al gauw bij verpakkingsmateriaal aan plastic, tape en kartonnen dozen, echter wij houden meer van het woord duurzaam! Een duurzame verpakking is in onze ogen een verpakking die meerdere malen mee kan en bestaat uit gerecyclede materialen en grondstoffen. Een van onze best sellers op verpakkingsmateriaal zijn de houten kistjes! Bijvoorbeeld de houten verpakking fruitkisten B klasse .

Wat ons uniek maakt is dat wij de houten verpakkingsmateriaal uit de fruitteelt en bij boeren een nieuwe functie geven door het te hergebruiken. In de volksmond heet dit ook wel upcycling. Je geeft een product A een nieuwe functie en dit heet nu product B.

Verpakkingsmaterialen en de toekomst

Er komt gelukkig steeds meer aandacht voor het verminderen van verpakkingen en het gebruik van plastic. Ook hergebruik speelt een grote rol hier. Onze houten verpakkingen zijn eerder gebruikt in de fruit en groente teelt en veilingen, nu krijgen ze een nieuwe functie als verpakking voor andere doelen. Dit is een vorm van recycling dat upcycling heet.

Verpakkingsmaterialen bij De Kisten Koning

Wij kiezen voor gerecyclede en duurzame verpakkingen met onze houten fruitkisten! Voor andere materialen als karton, papier en plastic verpakking is de regel dat het duurzamer is wanneer de verpakking gerecycled is.  Net zoals bij onze houten kistjes is het belangrijk dat de verpakking hernieuwbaar is , dus 100% upcycling!

Ook is het mogelijk om onze houten kratten te composteren omdat uiteindelijk de verpakking natuurlijk afbreekbaar is.

Een kenmerk van een circulaire verpakking is dat deze goed recyclebaar is en uit gerecyclede of biobased materialen bestaat.

 

Go to products Go to products