Skip to content
 • Klanten beoordelen ons met een 9.0
 • Voordelige verzendtarieven
 • Betaal vooraf, achteraf of in termijnen
 • 14 dagen bedenktijd
 • Klanten beoordelen ons met een 9.0
 • Voordelige verzendtarieven
 • Betaal vooraf, achteraf of in termijnen
 • 14 dagen bedenktijd

♥ ...Lekker duurzaam... ♥

19 producten
19 producten

Deurgrepen, een ogenschijnlijk eenvoudig en alledaags onderdeel van ons dagelijks leven, spelen eigenlijk een veel grotere rol dan je zou denken. Ze zijn niet alleen een functioneel onderdeel van deuren, maar ook een belangrijk element van het algehele ontwerp van een ruimte. In dit artikel gaan we dieper in op de wereld van deurgrepen, hun verschillende soorten, materialen en waarom ze een cruciale rol spelen in zowel de functionaliteit als de esthetiek van deuren.

Soorten Deurgrepen

De keuze van deurgrepen is enorm divers. Er zijn verschillende soorten deurgrepen die geschikt zijn voor verschillende soorten deuren en interieurs. Laten we eens kijken naar enkele van de meest voorkomende typen deurgrepen:

 1. Klinken: Dit zijn waarschijnlijk de meest voorkomende deurgrepen en zijn te vinden op de meeste binnendeuren. Ze zijn functioneel en eenvoudig van ontwerp, waardoor ze geschikt zijn voor zowel klassieke als moderne interieurs.

 2. Knoppen: Deurgreepknoppen zijn ideaal voor gebruik op draaideuren. Ze komen in diverse stijlen, van eenvoudige ronde knoppen tot meer decoratieve ontwerpen.

 3. Stanggrepen: Stanggrepen zijn lineaire handgrepen die vaak op schuifdeuren en grote toegangsdeuren worden geplaatst. Ze bieden een solide en moderne uitstraling.

 4. Schelpgrepen: Schelpgrepen hebben een karakteristieke vorm die doet denken aan een schelp. Deze grepen worden vaak gebruikt op kastdeuren en geven een vleugje elegantie aan elke ruimte.

Materialen voor Deurgrepen

De materiaalkeuze voor deurgrepen is essentieel om de gewenste stijl en duurzaamheid te bereiken. Hier zijn enkele veelgebruikte materialen:

 1. Roestvrij staal: Roestvrijstalen deurgrepen zijn duurzaam en roesten niet. Ze zijn ideaal voor buitendeuren en moderne interieurs.

 2. Messing: Messing deurgrepen hebben een klassieke uitstraling en voegen een vleugje elegantie toe aan deuren.

 3. Hout: Houten deurgrepen geven een warme en natuurlijke uitstraling. Ze zijn geschikt voor rustieke en traditionele interieurs.

 4. Kunststof: Kunststof deurgrepen zijn budgetvriendelijk en ideaal voor binnendeuren in kinderkamers of speelruimtes.

Waarom zijn deurgrepen Belangrijk?

Deurgrepen zijn meer dan alleen een hulpmiddel om een deur te openen. Ze spelen een cruciale rol in de algehele esthetiek van een ruimte. Het juiste type deurgreep kan een ruimte verheffen en een gevoel van harmonie en stijl toevoegen. Bovendien bieden deurgrepen ook praktische voordelen, zoals een stevige grip en gebruiksgemak.

Bij het kiezen van deurgrepen moet je rekening houden met de algehele inrichting van de ruimte. Een modern huis profiteert bijvoorbeeld van strakke en minimalistische roestvrijstalen deurgrepen, terwijl een historisch pand baat kan hebben bij klassieke messing deurgrepen.

Conclusie

De keuze van deurgrepen is geen detail dat over het hoofd moet worden gezien. Ze zijn essentieel voor zowel de functionaliteit als de stijl van deuren in je huis of kantoor. Met de juiste deurgrepen kun je de esthetiek van een ruimte verbeteren en tegelijkertijd zorgen voor gebruiksgemak. Denk dus goed na over welk type deurgreep en materiaal het beste past bij jouw behoeften en de algehele inrichting. Deurgrepen zijn kleine details, maar ze maken een groot verschil in de manier waarop we onze leefruimte ervaren.

Veelgestelde vragen over Deurgrepen

Go to products Go to products