Skip to content
 • Klanten beoordelen ons met een 9.0
 • Voordelige verzendtarieven
 • Betaal vooraf, achteraf of in termijnen
 • 14 dagen bedenktijd
 • Klanten beoordelen ons met een 9.0
 • Voordelige verzendtarieven
 • Betaal vooraf, achteraf of in termijnen
 • 14 dagen bedenktijd

♥ ...Lekker duurzaam... ♥

2 producten
2 producten

Dubbele glaspanelen, ook bekend als isolatieglas of thermopane ramen, zijn een innovatieve oplossing die wijdverspreid wordt toegepast in moderne woningen en commerciële gebouwen. Deze geavanceerde beglazingstechnologie biedt niet alleen uitstekende thermische isolatie, maar heeft ook tal van andere voordelen die bijdragen aan een comfortabele, energiezuinige en stijlvolle leefomgeving. In deze gids zullen we dieper ingaan op dubbele glaspanelen, van hun voordelen en werking tot de verschillende toepassingen en onderhoudstips.

De Voordelen van Dubbele Glaspanelen

 1. Thermische Isolatie: Het meest opvallende voordeel van dubbele glaspanelen is hun uitstekende thermische isolatie. Deze panelen bestaan uit twee glaslagen met een luchtruimte ertussen, wat de warmteoverdracht vermindert en helpt om een constante binnentemperatuur te behouden. Hierdoor wordt het energieverbruik verminderd en bespaar je op verwarmings- en koelingskosten.

 2. Geluidsisolatie: Naast thermische isolatie bieden dubbele glaspanelen ook verbeterde geluidsisolatie. Ze verminderen geluidsoverlast van buitenaf, wat zorgt voor een rustige en vredige leefomgeving.

 3. Energiebesparing: Door de verbeterde isolatie kunnen huiseigenaren genieten van lagere energierekeningen. Dit maakt dubbele glaspanelen een duurzame investering die zichzelf op lange termijn terugverdient.

 4. Veiligheid: Dubbele glaspanelen zijn sterker en veiliger dan enkel glas. Ze zijn minder kwetsbaar voor breuk en bieden extra beveiliging tegen inbraak.

 5. Vermindering van Condensatie: De luchtdichte afdichting tussen de glaslagen vermindert de kans op condensatie aan de binnenzijde van de ruiten, waardoor schimmelvorming en vochtschade worden voorkomen.

 6. Verbeterde Esthetiek: Dubbele glaspanelen zijn verkrijgbaar in diverse ontwerpen, kleuren en afwerkingen, waardoor ze zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk zijn. Ze kunnen het uiterlijk van een gebouw verbeteren en de waarde ervan verhogen.

Hoe Dubbele Glaspanelen Werken

Dubbele glaspanelen bestaan uit twee glaslagen die parallel aan elkaar zijn geplaatst, met een tussenliggende spouwruimte die gewoonlijk is gevuld met droge lucht of edelgas zoals argon. Deze spouwruimte fungeert als een thermische barrière, waardoor warmteoverdracht wordt verminderd. De buitenste glaslaag fungeert als barrière tegen de elementen en de binnenste glaslaag zorgt voor extra thermische isolatie en geluidsisolatie.

Toepassingen van Dubbele Glaspanelen

 1. Ramen: Dubbele glaspanelen zijn ideaal voor raamtoepassingen. Ze verbeteren de energie-efficiëntie van een woning en verminderen tocht.

 2. Deuren: Dubbele glaspanelen worden vaak gebruikt in deuren, waardoor natuurlijk licht wordt binnengelaten zonder verlies van thermische isolatie.

 3. Serres: Ze zijn geschikt voor serres, waardoor de temperatuur beter kan worden geregeld en het hele jaar door gebruik kan worden gemaakt van deze ruimtes.

 4. Gevels: In commerciële gebouwen worden dubbele glaspanelen vaak gebruikt in gevels om de algehele energie-efficiëntie te verbeteren.

 5. Scheidingswanden: In zowel huizen als kantoren kunnen dubbele glaspanelen worden gebruikt voor scheidingswanden, waardoor natuurlijk licht wordt binnengelaten zonder geluidsoverlast.

Onderhoud van Dubbele Glaspanelen

Het onderhoud van dubbele glaspanelen is relatief eenvoudig. Hier zijn enkele tips:

 1. Regelmatig schoonmaken: Maak de glaspanelen regelmatig schoon met een milde glasreiniger en een zachte doek om vuil en vlekken te verwijderen.

 2. Controleer de afdichting: Houd de afdichting rond de glaspanelen in de gaten en vervang deze indien nodig om te voorkomen dat lucht en vocht binnendringen.

 3. Vermijd schurende materialen: Gebruik geen schurende schoonmaakmiddelen of schuurmiddelen, omdat deze krassen op het glas kunnen veroorzaken.

Conclusie

Dubbele glaspanelen bieden een scala aan voordelen, variërend van energie-efficiëntie en geluidsisolatie tot verbeterde veiligheid en esthetiek. Ze zijn geschikt voor verschillende toepassingen, van ramen en deuren tot serres en gevels. Met de juiste zorg en regelmatig onderhoud kunnen dubbele glaspanelen bijdragen aan een comfortabel, energiezuinig en aantrekkelijk gebouw of huis. Overweeg deze innovatieve glaspanelen bij je volgende bouw- of renovatieproject om te profiteren van hun vele voordelen.

Veelgestelde vragen over Dubbele glaspanelen