Skip to content
 • Klanten beoordelen ons met een 9.0
 • Voordelige verzendtarieven
 • Betaal vooraf, achteraf of in termijnen
 • 14 dagen bedenktijd
 • Klanten beoordelen ons met een 9.0
 • Voordelige verzendtarieven
 • Betaal vooraf, achteraf of in termijnen
 • 14 dagen bedenktijd

♥ ...Lekker duurzaam... ♥

29 producten
29 producten

Een schilderij is een prachtige vorm van kunst die al eeuwenlang bewonderd wordt. Of het nu gaat om klassieke meesterwerken of moderne kunstwerken, een schilderij bevat altijd een speciale plaats in de wereld van de kunst.

Waarmee rekening houden bij het aanschaffen van een schilderij?

Als u geïnteresseerd bent in het kopen van een schilderij, zijn er een aantal factoren waarmee u rekening moet houden. Hieronder hebben we enkele van de belangrijkste factoren opgesomd om u te helpen bij het kiezen van het juiste schilderij.

 1. Stijl Schilderijen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, van klassiek tot modern en alles daartussenin. Voordat u een schilderij koopt, is het belangrijk om te bepalen welke stijl bij uw persoonlijke smaak en interieur past.

 2. Grootte De grootte van een schilderij is ook belangrijk bij het kiezen van het juiste kunstwerk. Het is belangrijk om de afmetingen van de muur waar u het schilderij wilt ophangen te meten om te bepalen welke grootte het beste past.

 3. Kleurenschema Het kleurenschema van een schilderij kan een grote impact hebben op de sfeer van de kamer waarin het wordt opgehangen. Overweeg bij het kiezen van een schilderij de kleuren van uw interieur en kies een schilderij dat past bij het kleurenschema.

 4. Thema Veel schilderijen hebben een specifiek thema, zoals landschappen, portretten of abstracte kunst. Overweeg het thema van het schilderij bij het kiezen van een kunstwerk om ervoor te zorgen dat het past bij uw persoonlijke smaak en interieur.

 5. Kunstenaar De naam van de kunstenaar kan ook een belangrijke factor zijn bij het kiezen van een schilderij. Veel kunstliefhebbers zijn geïnteresseerd in de geschiedenis en achtergrond van de kunstenaar en zijn of haar kunstwerken.

Juiste ophanging

Wanneer u een schilderij heeft gekozen, is het belangrijk om het op de juiste manier op te hangen. Hieronder hebben we enkele tips opgesomd om ervoor te zorgen dat u het veilig en op de juiste manier ophangt. 

 1. Plaats Kies een geschikte plaats om het schilderij op te hangen, zoals een lege muur in de woonkamer, slaapkamer of studeerkamer.

 2. Hoogte Hang het schilderij op ooghoogte op om het beste effect te bereiken. Dit betekent meestal dat het midden van het schilderij op ongeveer 150 cm van de vloer hangt.

 3. Ophangsysteem Zorg ervoor dat u het juiste ophangsysteem gebruikt om het schilderij veilig op te hangen. Voor zwaardere is het van belang om een stevige haak en schroef te gebruiken om het zo veilig en goed mogelijk op te hangen.

Veelgestelde vragen over Schilderij

Go to products Go to products