Skip to content
  • Klanten beoordelen ons met een 9.0
  • Voordelige verzendtarieven
  • Betaal vooraf, achteraf of in termijnen
  • 14 dagen bedenktijd
  • Klanten beoordelen ons met een 9.0
  • Voordelige verzendtarieven
  • Betaal vooraf, achteraf of in termijnen
  • 14 dagen bedenktijd

♥ ...TIP: Leuk om mee te bestellen: DIY Burning Sand kaarsen.. ♥

Over ons

Over De Kisten Koning

De Kisten Koning bestaat sinds 2015. Wat begon als een grap op een studentenkamer in Groningen is uitgegroeid tot een volwaardige duurzame winkel waar je met iedere woonwens of zakelijke duurzame oplossing terecht kan. We werken met diverse duurzame materialen wat leidt tot een uniek assortiment.Hierdoor vind je bij ons niet één, maar tientallen verschillende stijlen. In onze showroom en online kun je terecht voor nieuwe meubels en woonaccessoires maar ook voor een flinke dosis inspiratie. We zijn er zowel voor particulier als zakelijk!


Concept


Al enkele jaren leven we in een wegwerpmaatschappij. Producten als schoenen en salontafels gaan hooguit paar maanden tot paar jaar mee. Alles wat niet meer nodig is of stuk is, wordt weggegooid of vervangen door iets nieuws. Maar gelukkig stijgt het ecologische bewustzijn met de dag en zijn er creatieve manieren om een steentje bij te dragen aan duurzaamheid. Door deze trend kwam het begrip “Upcycling” terug.

Upcycling is anders dan recyclen. Als je materiaal recyclet maak je van oud en gebruik voorwerp een nieuw materiaal. Bijvoorbeeld beschreven papier waarvan opnieuw papier wordt gemaakt of oude plastic flessen die worden versmolten om een nieuwe fles mee te maken. Upcycling daarin tegen isoud materiaal nieuw leven in blazen. Zo geef je een oud voorwerp dat je niet meer gebruikt, een meerwaarde en een nieuwe betekenis. Upcycling is groener dan recyclen. Het proces van recyclen  vraagt veel energie van de natuur. Terwijl upcycling een oud materiaal verandert in een nieuw, nuttig voorwerp. Iedereen kan het, je moet je creativiteit enkel de ruimte geven om ideeen op te doen. Bijvoorbeeld op DIY- sites, op pinterest, bij je oma of in tijdschriften.

Gedreven voor de passie om als ware van oude producten en afval om te zetten in nieuwe bruikbare producten zal de Kisten Koning in de toekomst meer producten in de trend van upcycling toegevoegen aan het assortiment.

 

Geschiedenis

Zo is het ook voor De Kisten Koning begonnen toen ik voor het eerst op kamers ging om te studeren in de stad Groningen. Op zoek naar een goede boekenkast die past onder een hoogslaper was nog best lastig, totdat mijn moeder mij wees op het stapelen van 4 oude fruitkisten tot een boekenkast. Dit was wel hip en praktisch! Deze 4 kisten zijn nog jarenlang als boekenkast, tv meubel en zelfs gebruikt voor mijn verhuizing voor spullen. Ook vrienden, familieleden en studiegenoten vonden het ook gaaf om te hebben voor interieur en tuin doeleinden. In een zoektocht voor hun werd al snel duidelijk dat de kisten vaak met fruit erin voor export verkocht werden en traditioneel op paasvuren werden gegooid. Zonde dat deze mooie kisten eigenlijk als afvalproduct gebruikt worden terwijl ze zo functioneel zijn voor interieur en tuindoeleinden!! Ook de media en wetenschap staat vol van afval recycling en vond de term “upcycling” bijpassend voor de kistjes. Upcycling is eigenlijk niks anders dan een afvalproduct een
nieuwe functie te geven. Zoals in mijn geval een fruitkistje (afvalproduct) krijgt een nieuwe functie als boekenkast.


Ik was laaiend over dit concept upcycling voor de fruitkistjes en hierdoor werden 4 kisten al gauw veel meer kisten in me kleine studeerkamer om te verkopen aan vrienden, familie en studiegenoten. Door veel mond op mond reclame liep het al snel uit de hand en kreeg bij veel mensen nageroepen "Haa daar is de kistenkoning weer " besloot ik maar hier een bedrijf voor op te zetten: De kistenkoning: De duurzame bouwstenen voor interieur en tuindoeleinden. De Kisten Koning staat voor goede gebruikte A-kwaliteits kisten. Deze kisten zijn jarenlang gebruikt voor de appeloogsten en hebben altijd 15-20 kg appels ingezeten. De kisten zijn A-kwaliteit, stevig, robuust en stabiel. Alle kisten zijn droog opgeslagen en voorzien van een kwaliteitsbewijs van De Kisten Koning. De kleur en gebruikerssporen zijn per kistje verschillend, maar geeft het een mooie vintage look.De kistjes zijn makkelijk te verven, te gebruiken voor creatieve doeleinden, geschikt voor interieur doeleinden en voor in de tuin. Enkele voorbeelden zijn kasten, tafels, decoratie in winkels en restaurants, en voor op de fiets.

Gedreven voor de passie om als ware van oude producten en afval om te zetten in nieuwe bruikbare producten zal de Kisten Koning in de toekomst meer producten in de trend van upcycling toegevoegen aan het assortiment.