Skip to content
  • Klanten beoordelen ons met een 9.0
  • Voordelige verzendtarieven
  • Betaal vooraf, achteraf of in termijnen
  • 14 dagen bedenktijd
  • Klanten beoordelen ons met een 9.0
  • Voordelige verzendtarieven
  • Betaal vooraf, achteraf of in termijnen
  • 14 dagen bedenktijd

♥ Lekker duurzaam ♥ 

30 producten
30 producten

Een mangohout eettafel geeft een warme sfeer in huis! Dit komt door de oneffenheden in het hout, de verschillende kleuren in het hout! Het brengt de warmte van India terug in het meubel! Je proeft het en ervaart het. Een voorbeeld hiervan is de mangohout eettafel van 180 cm! Deze stijlvolle eettafel heeft een stoer uiterlijk en is erg functioneel! De eettafels zijn gemaakt van mangohout! De eettafel heeft een natuurlijke tint en stalen zwarte tafelpoten! De eettafel is stabiel en wiebelt niet! Door de warme sfeer van mangohout past deze eettafel in elke interieur thuis! Bovendien is het enorm duurzaam!

Materiaal mangohout eettafel

Om erachter te komen of mangohout duurzaam is zoals wij beweren , nemen wij jullie mee naar de oorsprong van mangohout.

Zoals de naam al doet vermoeden komt mangohout van een mangoboom! Deze bomen komen niet in Nederland of Europa voor, maar alleen in subtropische landen zoals Vietnam en India. Deze bomen worden gehouden door boeren op diverse plantages waar vruchten uit gewonnen worden. Het primaire doel van de mangoboom is het leveren van vruchten en dit houdt de boom maar liefst 10 tot 15 jaar vol. Hoe ouder de boom wordt des te minder vruchten de boom geeft! En weet je wat dan zo mooi is? De boeren gooien de boom na deze vruchtvolle jaren de boom niet weg, maar kappen en zagen deze bomen tot mooi mangohout! Lees planken, balken!

Dit mangohout wordt dan weer in diverse meubels mangohout verwerkt! Dus kort samen te vatten. De boom begint op de plantage voor het leveren van vruchten, na zijn korte levensduur wordt de boom niet weggegooid maar gezaagd tot planken van mangohout! Dit mangohout wordt weer gebruikt in de meubels die in onze webshop staat! Er wordt bewust omgegaan met de boom als eindproduct van de plantage en dat is onderdeel van duurzaam denken!

Mangohout eettafel bij De Kisten Koning

Zoals net beschreven de boom wordt niet weggegooid na zijn levensduur, maar als rest product van de plantages gebruikt om weer planken van te maken! Wij denken dat het belangrijkst nog is dat in plaats van andere hardhout soorten geen complete bossen wordt gekapt! Het geeft bijdrage om de ontbossing tegen te gaan! 

Nog een bijkomend voordeel van mangohout is dat het super sterk hout is! Het kan tegen een stootje, krasje! Daarom kan dit houtsoort lekker lang meegaan! Dit vertaald zich gelijk weer in goede kwaliteit meubels mangohout voor een langere levensduur!

Afkomst van mangohout eettafel

Nederland is te koud om mangobomen te kunnen laten groeien! Misschien nog iets voor de toekomst om het te proberen in kassen, maar denk dat we eerder tomaten dan mangobomen telen hier in ons Nederland!
Alle gekheid op een stokje, mangobomen komen voor in warme, tropische landen zoals Vietnam en India! De boom neemt de warmte mee in de warme kleur en uitstraling van de meubels! Prachtig toch?

Go to products Go to products