Skip to content
  • Klanten beoordelen ons met een 9.0
  • Voordelige verzendtarieven
  • Betaal vooraf, achteraf of in termijnen
  • 14 dagen bedenktijd
  • Klanten beoordelen ons met een 9.0
  • Voordelige verzendtarieven
  • Betaal vooraf, achteraf of in termijnen
  • 14 dagen bedenktijd

♥ ...TIP: Leuk om mee te bestellen: DIY Burning Sand kaarsen.. ♥

Items 61 - 105 of 105
Items 61 - 105 of 105

Kurk is wordt steeds meer gebruikt in het interieur, zowel in thuis als op het bedrijf! Kurk is 100% duurzaam en een natuurlijk materiaal. Je kunt kurk op verschillende manieren toepassen, denk aan een krukvloer, kurk eik, kurk op rol, kurk prikbord, kurk isolatie! Ontdek alle ecologische toepassingen van kurk in jouw huis of bedrijf!

Kurkvloeren

Kurk wordt momenteel ook veel als vloer toegepast zowel in huis als op het bedrijf! Een paar voordelen van kurk als vloer:
- Kurkvloer geeft isolatie
- Kurkvloer heeft een geluidsdempende werking
- Kurkvloer ziet er uniek uit
- Kurkvloer is zeer slijtvast en gaat daardoor lang mee

De verschillende kurkvloeren zijn van zeer goede kwaliteit en leverbaar in diverse maten!

Kurk eik

Tover jouw saaie wand om in een unieke wand met kurk eik lambrisering! Het kurk eik geeft een eyecatcher in jouw huis of bedrijf! Naast dat het er ontzettend uniek eruit ziet zorgt de lambrisering ook nog eens voor een verbeterende akoestiek in de ruimte. Een paar andere voordelen zijn:
- Kurk eik werk isolerend
- Kurk eik is duurzaam
- Kurk eik werkt geluidsdempend

Het kurk eik lambrisering is zelf makkelijk te monteren door te schroeven of te verlijmen met zeer goede kit.

Kurk op rol

Kurk op rol is niks anders dan de naam al doet vermoeden het is kurk eik op rol. Ook de kurk op rol is voor veel verschillende toepassingen inzetbaar, denkend aan isolatie, geluidsdemping, decoratief en prikwanden.  Kurk op rol is verkrijgbaar in verschillende breedtes, lengtes en diktes.

Kurk op rol is eenvoudig te verwerken, snij de juiste lengte af en plak het op de juiste plaats. De wand , de vloer of zelfs het plafond.

Kurk prikbord

Kurk is na ons idee wel vrij bekend in het gebruik van prikborden! In elke ruimte in huis of het bedrijf kan wel een kurk prikbord worden gevonden of juist geplaatst worden. Voor belangrijke mededeling of juist hele mooie herinneringen hang je hier aan op!

In ons online assortiment vind je diverse soorten en maten prikborden en prikwanden! Voor iederf wat wils!

Kurk isolatie

Kurk isolatie is momenteel met de hoge gasprijzen een trending product aan het worden. Het kan worden gebruikt tegen de wanden en op de vloeren en daken! Voor zowel binnen als buiten. Een paar duidelijke voorbeelden waar kurk isolatie voor gebruikt kan worden:
- Kurk isolatie voor het dak
- Kurk isolatie voor de vloer
- Kurk isolatie voor de gevel
- Kurk isolatie voor de wanden

Kurk heeft een zeer goede lamda waarde (R-waarde)  tussen de 0,038 en 0,040 W/mK.

FAQ Kurk

Waar is kurk eigenlijk goed voor?

Bij kurk denk je wellicht gelijk aan kurk van een wijnfles, maar er zijn zoveel meer toepassingen van kurk. Kurk heeft een zeer lage dichtheid en dat maakt het zeer geschikt als grondstof voor drijvers en boeidelen. Een bijproduct of restproduct in het proces van het maken van kurkstoppers zijn kurkbladen. Dit restproduct wordt veelal ingezet voor kurkvloeren, kurk prikborden en het beroemde kurk isolatie

Waar groeit kurk?

Kurk eiken groeit in landen rondom de Middellandse Zee en wordt gewonnen uit de schors van kurk eiken. De jaarlijkse productie ligt rond de 350.000 ton.

Is kurk ook giftig?

Kurk is totaal niet giftig, het is een echt natuurlijk materiaal. Het is biologisch afbreekbaar en daardoor hartstikke duurzaam.

Kan kurk ook rotten?

Kurk is een droog materiaal en kan niet rotten. Er bestaat alleen een kans op rotten als je het langdurig in contact met water hebt, denk aan in een zee, meer, kanaal of plas met water.

Veelgestelde vragen over Kurk

Go to products Go to products